In acest moment, majoritatea dintre voi probabil ati auzit de kimchi. Dar, cu exceptia cazului in care ati fost la un curs de gatit coreean (recomand cu caldura), este posibil sa nu stiti exact ce este sau cum sa o mancati. Desi nu este absolut nici un rau sa te bucuri de acest super-aliment sanatos pentru intestin, integrarea lui intr-o reteta este o modalitate creativa de a da felului tau de mancare un gust picant si o doza de probiotice. Nici macar nu trebuie sa pregatiti singur kimchi-ul – lasati munca de pregatire pe seama lui Jongga.

Ce este kimchi?

Kimchi este o mancare traditionala coreeana care a fost inventata si dezvoltata de mii de ani in urma. Exista aproximativ 200 de tipuri diferite de kimchi in Coreea, dar, in general, se face prin fermentarea varzei Napa sau ridichii cu bacterii lactice (LAB) si diferite condimente precum saruri, pudra de ardei rosu, usturoi, praz, ghimbir si multe altele. 

Pe baza ingredientelor specifice echeapskates.com si a metodelor de preparare, fiecare tip de kimchi are propriile sale caracteristici unice in ceea ce priveste proprietatile biochimice, nutritionale si organoleptice (aka gust, miros, textura etc.). Personal, iubim Jongga Kimchi pentru ca este fara gluten, organic si fara OMG, cu optiuni vegane – in plus , include mai mult de opt tipuri de legume si o aroma profunda de umami, greu de invins.

Beneficiile pentru sanatate ale kimchi.

Desi kimchi exista de ceva timp, a devenit deosebit de popular in timpul nebuniei alimentelor fermentate din ultimii 10 ani. LAB produs in timpul procesului de fermentatie ramane activ si viu in corpul uman, oferind beneficii probiotice pentru sanatate, care sustin microbiomul intestinal. Microbii benefici nu numai ca ajuta la construirea unui ecosistem intestinal divers si bine echilibrat, dar probioticele din kimchi ajuta si la gestionarea balonarii si a gazelor si s-a dovedit ca promoveaza impotriva constipatiei si sanatatea colorectala.

Dincolo de doar intestine, cercetarile sugereaza ca kimchi-ul poate contine si alte hulwajb.com beneficii pentru sanatate, cum ar fi proprietati antiinflamatorii, sprijin imunitar si promovarea sanatatii creierului si pielii. De asemenea, a fost asociat cu pierderea in greutate, riscul redus de sindrom metabolic si chiar posibila prevenire a cresterii cancerului. Dar studiile arata ca anumite tulpini de probiotice sunt mai sensibile la temperaturi extreme si isi pot pierde potenta dupa incalzirea prelungita. Jongga, totusi, este fermentat cu un control ideal al temperaturii si o gestionare meticuloasa a timpului, ceea ce permite un kimchi constant https://www.justmotorads.ie/user/profile/127498 de inalta calitate, plin de miliarde de LAB derivate din plante.   

Cum sa te bucuri de kimchi.

Kimchi are un continut scazut de calorii si bogat in fibre, deci este partea perfecta pentru orice masa. De asemenea, poate fi savurat singur ca o gustare sau adaugat in felul principal ca o modalitate de a condimenta lucrurile. Iata cateva dintre retetele noastre preferate de kimchi:

Supa cu taitei Kimchi

Bogata in antioxidanti si proteine, aceasta supa care incalzeste intestinele este preparatul ideal pentru noptile reci de https://lombard-top.ru/user/profile/256830 iarna. In plus, este rapid si usor de facut – nu necesita fierbere timp de o ora!  

Bol cu ​​Kale Buddha marinat cu Kimchi

Acest bol Buddha bogat in nutrienti din The Yoga Kitchen Plan nu este doar detoxifiant, ci si sustine o digestie sanatoasa si imbunatateste textura pielii, datorita kimchi-ului. 

Kimchi Fried Farro 

In acest produs de baza pentru noaptea de saptamana din cartea de bucate Healthyish , kimchi este amestecat cu preparatul fierbinte pentru a patrunde boabele cu aroma si apoi adaugat deasupra https://lostdogs.co.za/user/profile/32057 pentru un plus de impuls. Farro hraneste probioticele pentru a le ajuta sa prospere pentru o capacitate maxima de vindecare intestinala. 

Bol de mic dejun cu ghimbir + turmeric cu kimchi

Daca ai crede ca kimchi-ul este potrivit doar pentru pranz sau cina, ai gresi. Acest castron de orez cu ghimbir + turmeric este modalitatea perfecta de a-ti incepe ziua, desi probabil vei dori sa pastrezi si pentru mai tarziu. Este antiinflamator (din ghimbir si turmeric), bogat in probiotice si plin de aroma.

Kimchi toata ziua in fiecare zi.

Cu nenumaratele sale beneficii pentru sanatate si savurosul-acrisor, kimchi este o completare grozava la gama de mese saptamanale. Suplimentarea alimentelor chiar si cu o lingura din acest ingredient traditional coreean va contribui la o digestie mai sanatoasa si la un sistem imunitar mai puternic. Si, in timp ce prepararea acestuia poate dura pana la o saptamana pentru o fermentatie adecvata, Jongga va ofera optiunea de a-l arunca in farfurie la un moment dat cu kimchi prefabricat, stabil la raft, care este renumit la nivel mondial pentru gustul sau proaspat, autentic – usor si delicios. ! 

Previous articleCele mai dramatice 34 de momente din serialul „The Real Housewives” din toate timpurile
Next articleCe inseamna cu adevarat sa ai „acte de bunatate” ca limbaj de dragoste